Hoşgeldiniz  

İzmit Halkı Kızgın! 24 yıl Beklemişler..! DEPREME NASIL HAZIRLAYACAKLAR?

Murat Hamzaoğlu | 26 Şubat 2023 | Belediye Haberleri, Genel, Tüm Manşetler A- A+

İzmit Halkı Kızgın! 24 yıl Beklemişler..! DEPREME NASIL HAZIRLAYACAKLAR?
HABER: Murat Hamzaoğlu

İzmit belediyesi, Karabaş Mahallesi Leyla Atakan Caddesi’nde bulunan Kınay İş Merkezi’nin ağır hasarlı olduğunu, binanın yıkımı için gerekli makine ve teçhizatın bulunmadığını belirterek, binanın Kocaeli belediyesi tarafından yıkılmasını istedi. Yıkım da gerçekleşti. Şimdi İzmit halkı soruyor…

“24 YIL HASARLI, BÜYÜK RİSK TAŞIYAN, DAHA DÜNE KADAR İÇERİDE OFİSLERİN AKTİF OLDUĞU İŞ MERKEZİNİ YIKMAK İÇİN KAHRAMANMARAŞ FELAKETİNİ Mİ YAŞAMAK GEREKİYORDU? İzmit halkını bu tür binalarla iç içe yaşamayı reva gören zihniyeti eleştiriyor!

DAHA BÖYLE YIKILMAYI BEKLEYEN KAÇ BİNA VAR?

Felaketin ardından anca 24 yıl sonra yıkılan, İzmit göbeğindeki bu binanın yıkımından sonra şimdi de İzmit halkı buna benzer birçok bina olduğunu biliyor. Önce bu binaların isimleri nedir? Az, orta, ağır hasarlı binaların neden isimleri yayınlanmıyor? İzmit halkının en azından bunu bilmeye hakkı yok mu?

BU BİNALARA GİRMEZLER BARİ

İzmit halkı 1999 depreminde hasar görmüş binalarla hala iç içe yaşıyor. Kahramanmaraş depremiyle de yeniden hafızalar geri geldi. İzmit’te birçok bina hasarlı olduğu akıllara geldi. Herkes kendi oturduğu, çalıştığı yerin depreme dayanıklı olup olmadığı ciddi ciddi sorgulanmaya başladı. Peki evin, işyerin sağlam tamam da, bilmeden hasarlı binaların, bu 24 yıldır yıkılmayan, Kınay İş Merkezi gibi bir yerde depreme yakalanırsan ne olacak? Bilinirse İzmitli bu binalara girmez.

İZMİT BELEDİYESİ İZMİTLİYİ DEPREME NASIL HAZIRLAYACAK?

İddiaya göre, Kınay İş Merkezi’nin yıkımı için gerekli makine ve teçhizatın bulunmadığını belirterek, binanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yakılmasını istemiş. Daha bunu bile beceremeyen İzmit Belediyesi, beklenen olası büyük Marmara, İstanbul depremleri için İzmitliyi nasıl depreme hazırlayacak? Peki, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ne demeli?

AKP-CHP KAVGASINI BIRAKIN!

AKP-CHP kavga edecek ama İzmit halkını hasarlı binalarla iç içe yaşamasına izin verecek? “AL BİRİNİ, VUR ÖTEKİNİ” Sadece İzmit’te hasarlı bina yok. Bir çok ilçede hasarlı binalar var. Bu binalar önceden liste halinde yayınlanıyordu ama birden bire bu liste ortadan kalktı. Kocaelili bu listeyi artık görmek istiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tüm ilçe belediyelerine destek vermeli. “Teçhizatım yok, yıkamadım ne demek?

24 YIL SONRA ANCA YIKILIN KINAY İŞ MERKEZİ MİLLİYET HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 EMLAK İNŞAAT HEBER Tüm Hakları Saklıdır .