Geçen gün, yolum Yuvam Akarca tarafına düştü. Yalan… Aslında bilinçli düşürülmüş diyebiliriz buna. Yeni açılan bir mekan varmış. Kusur kalır mıyız? Tabi ki hayır.
Her geçen gün bir yenisi eklenen kafelerden pek farklı olmayacağını düşünmüştüm. Hani var ya sosyal medyada fenomenlerin kullandığı tabirler…
“Hahh … işte çıktım, yurt dışına çıktım, nooldu, hahh…işte manzara, gördüm bitti nooldu, hahh… işte yola geldim arabalar durdu, noldu” gibi…
Kahve işte, içtim bitti… Pasta, tatlı ev tadında, doğal, sağlıklı… yedim, iyi güzel. Küçük, sevimli, sıcak bir ortam standart patisserie, pastane işte…
DEĞİLL… Asla değil. Bir kere mekan çok geniş, iki kat, arkada koca bir mutfak.
Bitti mi, bitmedi… Önünde kış bahçesi tadında, tavanı yüksek, camla kubbe şeklinde kapatılmış ferah ve aydınlık bir ortam yaratan bahçe kısmı. Yeşilliklerle bezenip doğallık yakalanmış.
Bitti mi, bitmedi… Lezzet, on numara. Ev yapımı, doğal, birinci sınıf malzemeler kullanılmış. Kendileri yapıyor zaten.
İki kadın girişimci. Alman pastaları, cheesecakeler, magnolialar, balkabaklılar, mozaikler, kurabiyeler… Aklınıza ne gelirse. Öyle sıvama pastacı kremaları değil yani.
Bitti mi, bitmedi… Sadece pasta değil uzmanlık alanları. Ekmek. Evet bu konuda çok iddaalılar. Çokta haklılar.
Zira ata tohumu ile iyi tarım sertifikalı buğday ve maltlardan elde edilmiş unlardan üretilen ekmekler. Adı ARTİZAN EKMEK.
Öyle böyle değil. Ustalık ve sabır isteyen, nazlı, kaprisli bir yapıya sahip. Usta ellerde ehlileştirilmesi gereken, bunu yaparken de sabırla yola getiren bilgelik isteyen bir iş.
Bitti mi, bitmedi… Tadımlardan midemde yer kalmadığı ama aklımda kalan yemekleri… Şöhretini duyduğum, görüp de ulaşamadığım lezzetler… Çok yakında sizi de yiyeceğim.
Peki burası nerede? Yuvam Akarca yolu üzerinde, otobüs terminalini geçiyorsun, tramvay yolunu geçiyorsun, benzinliği de geçiyorsun, köfteciyi de geçmeden binanın bitiminden döndün mü, hahh… İşte karşına çıkıyor. SOBREMESA
Yalnız ekmek alacaksanız gitmeden sipariş vermenizi tavsiye ederim. Zira bulmak pek mümkün olmuyor. Kalmıyor.
Bitti mi, bitmedi… Size bir de müjde vereyim mi? Bu Artizan denen vicdansızı, el yapımı makarna ve ravioliyi “kendim yapmak istiyorum” diyen medeni cesareti olanlar, hadi buyrun.
Çok yakında workshop eğitimlere başlayacaklar haberiniz olsun. Kesinlikle tadılması gereken lezzetler ve yeni mekan arayışında olanların vazgeçilmezi olacak SOBREMESA. Yolun açık ve bereketli olsun.