Hoşgeldiniz  

Sosyal Konut Adı Altında 10 Milyona Daire Almaya Mahkum Edildik!

admin | 12 Mart 2026 | Genel, Tüm Manşetler A- A+

Sosyal Konut Adı Altında 10 Milyona Daire Almaya Mahkum Edildik!

Kocaeli’nin parlayan sanayisinin gölgesinde kalan konut gerçeğini tüm çıplaklığı ortaya çıktı. Nerde Metin Alan Panorama serisi? Nerede Pekdemir İnşaat? Nerede Orka serileri? Zenginlik içinde yükselen bu “fakirliği” anlamak için bu analizi mutlaka sonuna kadar okumalısınız.

Ülke ekonomisinin can damarı, sanayinin başkenti Kocaeli… Vergi ödemede, üretimde ve zenginlikte hep zirvedeyiz. İlk iki arasından hiç düşmemekle, liderliğe oynamakla her zaman haklı olarak övünüyoruz.

Peki, bu devasa zenginlik konut sektörüne yansıyor mu? Tabii ki hayır! Hatta “konut fakiriyiz” desem yeridir. Özellikle son beş yıldır bu zengin kentte dişe dokunur hiçbir proje üretilmiyor.

Kentin bir zamanlar lokomotifi olan o köklü inşaat firmalarına ne oldu? Mesela Pekdemir İnşaat neden artık proje üretmiyor? İkinci, üçüncü sıradaki o güçlü firmalarımız şu an tam olarak nerede?

Kimse bana masal anlatmasın dostlar. Amacı alt gelir grubuna konut üretmek olan Büyükşehir iştiraki Kent Konut’un yaptığı Tuana Evleri’nde fiyatlar 10 milyonu bulmuş. Bu nasıl bir sosyal anlayış?

Çünkü Kocaeli’nde gerçek anlamda konut üretimi durma noktasında. Talep var ama maliyetler yüzünden istenen rakamlara satılamıyor. Müteahhitler de çareyi üç-beş lüks villa yapıp adet yerini bulsun demekle yetiniyor.

Eskiden Mamikler’in Orka serisi, Metin Alan’ın Panorama projeleri veya Pekdemir’in Evimiz, Semt, Bahçecik Kocaeli gibi devasa işleri vardı. Kentin dört bir yanı şantiyeydi. Şimdi ise bu çapta projelerden eser bile yok.

Bana kızmayın ama durum bu. Ne sosyal konutu, ne kentsel dönüşümü ne de lüks üretimi becerebiliyoruz. Ülkeye en çok katkıyı biz veriyoruz ama karşılığında resmen konut fakiri kalıyoruz.

Artık yerel firmalardan büyük projeler beklemek hayal oldu. Onlar da haklı; zarar edeceklerine üretmemeyi seçtiler. Ama olan yine kaliteli yaşam alanı arayan, fahiş fiyatlara mahkum kalan Kocaeli halkına oldu.

Geldiğimiz nokta maalesef budur. Ülkenin en zenginiyiz diyoruz ama yanlış yönetimler yüzünden çok yüksek paralara, kalitesiz evlerde yaşamaya mahkum ediliyoruz. Kimse kusura bakmasın, gerçekler acıdır ama gerçektir.

REKLAM: İZMİT YILDIZ KONUTLARI KİRALIK DAİRE
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 EMLAK İNŞAAT HEBER Tüm Hakları Saklıdır .