Hoşgeldiniz  

Yuvam Akarca Konutları’na 73 Fore Kazık Çakma İşi Tamamlandı

Tuğçe Hamzaoğlu | 22 Haziran 2023 | Belediye Haberleri, Genel, Tüm Manşetler A- A+

Yuvam Akarca Konutları’na 73 Fore Kazık Çakma İşi Tamamlandı
Haber: Tuğçe HAMZAOĞLU

Yuvam Akarca Konutları’na yapılan inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, 73 adet fore kazık çakma işi tamamlanarak, bölgedeki yapıların güvenliği sağlandı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Yuvam Akarca Konutları’nda 14 Nisan’da yıkılan istinat duvarının yeniden yapımı sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mağduriyetin kısa sürede çözülmesi için yoğun çaba harcıyor. Bölgede inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ekiplerin sorunun çözülmesi için büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

73 FORE KAZIK ÇAKILDI

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Büyükakın, “Yuvam Akarca konutlarında istinat duvarı çökmesi sonucu mağdur olan vatandaşlarımızın sorunu çözmek için çalışıyoruz. Hasarlı bölgede 86 fore kazık ile yeniden güçlendirme sürecini başlattık, bugüne kadar 73 fore kazık çakma işini tamamladık. Şu an işin yüzde 80’i bitirmiş durumdayız” dedi.

“İLK ANDAN BERİ AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Olayın gerçekleştiği andan itibaren mağdur ailelerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, “Ailelerimizin rahatlığı bizim önceliğimizdir. Olayın başından beri yanlarındayız. Gereken önlemleri aldık, zemini sağlamlaştırarak evlerinde huzur ve güven içinde oturmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

BÖLGE GÜVENLİĞİ SAĞLANMIŞ OLACAK

Yapılan fore kazık çakma işi, bölgedeki zemin yapısının sağlamlaştırılması için oldukça önemliydi. Bu sayede, olası depremler ya da doğal afetler sırasında bölgedeki yapıların hasar görmesi engellenmiş oldu. Ayrıca, bölgedeki sakinlerin güvenliği de sağlanmış oldu.

86 KAZIK SONRASI YENİDEN EVLERİNE KAVUŞACAKLAR

İstinat duvarının yıkılmasının ardından Büyükşehir, kısa sürede bölgede sondaj çalışması başlattı. Bu süreçte yeni istinat duvarı için yapılan proje tamamlanırken istinat duvarı için 86 kazık çakılmasına ve kazıkların çakılmasının ardından duvarın beton kalıplarının yapılmasına karar verildi.

Kazık çakma işleminin bitmesinin ardından binaların içine giren enkaz kaldırılacak. Enkaz kaldırıldıktan sonra duvarın beton kalıpları koyulacak ve evlerin tadilatları yapılacak. 4 binadan tahliye edilen 32 dairenin sakinleri yeniden evlerine kavuşacak.

YUVAM AKARCA SAKİNLERİ MUTLU

32 dairenin sakinleri için sevindirici bir haber var! 4 binanın tahliye edilmesinin ardından, evlerine geri dönebilecekler. Yaşanan olaylar sonrasında endişe dolu günler geçiren sakinler, nihayet rahat bir nefes alacaklar. Yeniden evlerine kavuşacak olmanın mutluluğuyla birlikte, güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri için de sevinçli olan sakinler, acil durumların önemine bir kez daha dikkat çekti.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ WEB SAYFASI

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 EMLAK İNŞAAT HEBER Tüm Hakları Saklıdır .