Hoşgeldiniz  

2.5 Milyon Kredi, 180 Ay Vade, 0,69 Oran Ama Kocaeli Yok!

Murat Hamzaoğlu | 09 Mart 2024 | Genel, Kocaeli Kentsel Dönüşüm, Tüm Manşetler A- A+

2.5 Milyon Kredi, 180 Ay Vade, 0,69 Oran Ama Kocaeli Yok!
HABER: Murat Hamzaoğlu

En çok “Kentsel Dönüşüm Kredisine” ihtiyaç duyan il olmasına rağmen KOCAELİ bu durumdan faydalanamıyor. Bu işin sorumlusu kim?

KOCAELİLİ SİYASETÇİLERİN DİKKATİNE!

Kentsel dönüşüm kapsamında 2.5 milyon liraya kadar 180 ay vadeyle yüzde 0.69 faizli kredi imkanı sunulduğu belirtildi. Ancak projenin İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ‘ı kapsamasına rağmen 1999 depreminin izlerini halen taşıyan ve en çok ihtiyacı olan Kocaeli’nin bu listeden dışlandığına dikkat çekildi. Kocaeli halkı bu kapsamda olmamanın sebebini sorgulamaktadır.

ADİL DEĞİL

“İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında Kocaeli’nin dışlanması üzerine birçok vatandaşın ve uzmanın endişeleri artmaktadır. Proje kapsamında kentsel dönüşüm için sağlanan desteklerin, Kocaeli gibi deprem riski yüksek bir bölgenin dışında tutulması, adil bir yaklaşım olarak sayılamamaktadır.

YAMUK YUMUK BİNALARIN İÇİNDE YAŞAM

Bu kent, Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ili ama hala yamuk yumuk, hasarlı binalarda yaşamaya mahkum edilmiş. Kentsel dönüşümü en çok ihtiyaç duymasına karşın, laf üretmekten başka bir arpa boyu yol kat edilmemiş.

99 DEPREMİNİN HALA İZLERİ SÜRERKEN!

Kocaeli, ülkemizdeki deprem riski en yüksek illerden biri olup, 1999 depreminin izleri hala silinmemiştir. Bu nedenle, kentsel dönüşüm projelerine olan ihtiyaç diğer illere nazaran daha fazladır. Ancak, “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında Kocaeli’nin dışlanması, bölgedeki vatandaşların mağduriyetine neden olmaktadır.

KOCAELİ DESTEKLENMELİ

“İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında Kocaeli’nin dışlanması, bölgedeki vatandaşların mağduriyetine neden olmakta ve adil olmayan bir uygulama olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, proje kapsamında Kocaeli’nin de yer alması ve bölgedeki kentsel dönüşüm ihtiyacının karşılanması önem arz etmektedir. Ayrıca, afet riskinin azaltılması ve şehirlerin dayanıklılığının artırılması hedefine ulaşabilmek için tüm bölgelerin eşit şekilde desteklenmesi gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 EMLAK İNŞAAT HEBER Tüm Hakları Saklıdır .